Kinek és miért írok?

motiváció hazugságok

Néha eltűnődöm, hogy kinek és miért is írok.

  1. Vannak olyanok akik egyértelműen Izrael ellenesek. Akik üvöltve próbálnak Izrael ellen harcolni. Nem hiszem, hogy ilyenek olvasnák az írásaimat de ezekkel amúgy sincs mit kezdeni.

  2. Vannak akik esetleg elmennek egy-egy pro-palesztinnek nevezett tüntetésre ahol aztán olyan táblákat visznek hogy "a folyótól a tengerig" meg "globális Intifádát" miközben nincsenek tisztában azzal hogy melyik folyó és melyik tenger és azt se tudják mit jelent az intifáda. Ezek elvileg megváltoztathatják a véleményüket, ha megértenék a tényeket, de tartok tőle, hogy ezek sem olvasnák el az írásaimat.

  3. Aztán vannak a jóhiszeműek akik jót akarnak, részben jól informáltak, azonban sajnos sok tévinformációt is igaznak hisznek. Ezen persze nem csodálkozom, hiszen még a legnormálisabbnak hitt sajtóból, mint pl. a BBC is dől a Palesztin propaganda és a dolgok nagyon Izrael-ellenesen vannak beállítva. Nem hiszem hogy könnyű lenne elfogadniuk, hogy dacára annak, hogy ők nagyon óvatosak, így is egy csomó propagandának lettek az áldozatai.

  4. A negyedik csoport, akik alapvetően támogatják Izraelt de néha, vagy akár gyakran, maguk is támogatásra szorulnak. Ebbe a csoportba még akár saját magamat is belesorolhatom.

Mondok erre egy példát.

Amikor először hallottam a hírt, a robbanásról az Al Ahli Arab kórházban és az 500 halottról az volt az első gondolatom, hogy hogy tehettünk ilyet. Nem gondoltam hogy direkt csináltuk de így is megdöbbentett, hogy ilyen súlyos hiba előfordulhatott. Még nekem is - aki már több mint 30 éve edződik ezen - beletelt egy időbe mire gyanús lett, hogy lehet, hogy a hír nem is igaz és beletelt pár órába mire előkerültek a cáfolatok és kiderült, hogy nem 500 csak max 50 és nem mi lőttünk hanem a palesztinok.

Nem csodálom ha másoknak, akik nem látták, vagy hallották 30 éven keresztül számtalanszor ezeket a hazugságokat azoknak még több kell, hogy meggyőződjenek arról, hogy a Palesztinok megint csak hazudtak amit a sajtó sajnos azonnal leközölt.

Ui. Valaki megint fel fog háborodni, hogy miért általánosítok a palesztinokra amikor ez csak a Hamasz. Mert ez nem csak a Hamasz. Az összes többi frakció is sőt a Fatah is ami Ciszjordániát vezeti ugyanezt csinálja.