Mennyi pénzt kap egy palesztin terrorista aki zsidót gyilkol?

terrorista fizetés börtön Palesztin Nemzeti Hatóság

Palesztin terroristák fizetése

Bebörtönzött Palesztin terroristák fizetése

Az első képen azt láthatjuk hogy mekkora havi fizetést ad a Palesztin Nemzeti Hatóság, (tehát gyakorlatilag a Palesztin állam) azoknak akik terrorizmus miatt Izraeli börtönben ülnek. Minél hosszabb a büntetésük, tehát minél komolyabb volt a bűncselekmény annál magasabb a fizetés. Amint látjuk akit több mint 30 évre ítéltek azok havi 12,000 Shekelt kapnak ami kb 1,200,000 ft. (1 Shekel kb. 0.27 USD, 0.25 EUR, azaz kb. 100 Forint) Ez azt hiszem 2-3 szorosa egy átlagos fizetésnek Ciszjordániában.

Ezenk kívül kapnak gyerek pótlékot is, 50 Shekel havonta. Jobban járnak a feleségekkel, mert minden egyes feleség után 300 Shekel jár. Viszont a női terroristák nem kapnak extra pénzt ha házasok.

Halott Palesztin terroristák utáni járadék

A második táblázat azt mutatja, hogy mennyi pénzt kap egy terrorista családja ha maga a terrorista belehal a "hőstettbe". Itt úgy látom sokkal rosszabbul jár a család anyagilag mert egy egyszeri 6,000 Shekeles kifezetés után csak havi 1,400 Shekelt kapnak, bár ebben az esetben többet kapnak a családtagok után. 200 Shekel gyerekenként, és 400 Shekel feleségenként. Ha jól értem ez a fizetés a családtagok élete végéig jár. Tehát a családnak jobban megéri ha a terrorista életben marad. Ezzel szemben ha a terrorista belehal a tevékenységébe akkor a túlvilágon jár neki 72 szűzlány. Lehet, hogy ez többet ér nekik mint az hogy a korábbi feleségük és gyerekeik kevesebb pénzt kapnak. A női terroristák itt is hátrányban vannak.

Ezen kívül extra pénzt kapnak azok akik Jeruszálemben laknak és még többett azok aki Izraeli állampolgárok (voltak). Ez persze érthető hiszen ott magasabbak a lakbérek és egyáltalán több pénz kell a megélhetéshez.

A pénz forrása

Na és honnan van ez a pénz? A nyugati országok adományaiból amik részben az ENSZ-en keresztül, részben egyenesen jutnak a palesztinokhoz.

Forrás a Palestinian Media Watch a Visegrád 24 csatornáján keresztül.