Miért nem írok?

vérvád

Több mint két hete nem írtam semmit. Ennek technikai okai is voltak, meg az is hogy időközben sikerült önkénteskedni is egy kicsit, de az is igaz, hogy egy kicsit elment a kedvem.

Amikor a híreket olvasom vagy a közösségi médiát nézem nagyon hamar az az érzés fog el, hogy semmit sem lehet tenni a tengernyi gyűlölet ellen. Minden alkalommal amikor megjelenik valamilyen írás, még ha csak tényeket mutat, ha nem a palesztinokat "pártolják" akkor azonnal százával jelennek meg az úgy-nevezett pro-palesztin válaszok, megjegyzések. Sokszor ezeknek a megjegyzéseknek semmi köze az eredeti íráshoz. Az a lényeg hogy belefojtsák a szót azokba akik az igazságot próbálják terjeszteni és hogy eltereljék a figyelmet azokról a tényekről amik nem szolgálják az úgynevezett "Palesztin ügyet".

Arra gondolok, hogy milyen kis hatása is van az én írásaimnak. Hányan olvassák ezeket? Néhány százan? Mit számít ez amikor minden egyes hazugságot amit az úgynevezett Palesztin pártiak tesznek ki ezrek adják tovább és százezrek olvassák? Az én írásaim azok csak csepp a tengerben.

A probléma nem csak az egyéni írások a közösségi médiában. Jó nevű nagy amerikai és angol újságok is rendszeresen tesznek ki hazugságokat. Pl. Épp most láttam valami cikket a Washington Post-ban arról hogy 1948-ban az zsidók elkergettek 750,000 palesztint. Aki egy kicsit is utánanéz az tudja hogy a nagy részük azért menekült el mert az arab vezetők erre szólították őket fel. Ez elkeserít mert mit tehetek én egy ilyen hazugsággépezettel szemben?

Aztán eszembe jutott

Eszembe jutott, hogy miért is kezdtem el írni. Tudom, hogy nehéz keresztüllátni a palesztin propagandán és a normális embereknek szükségük van arra hogy tisztábban láthassanak. Naponta jelennek meg olyan hírek amik Izrael hibáztatják a háború miatt. A világsajtó a Hamasz által közzétett számokat szajkózza és ezzel a 2023-as vérvádat terjeszti.

A Palesztinok a jól ismert stratégiát folytatják: Ha egy hazugságot elég sokszor ismételünk akkor az emberek már azt hiszik, hogy az az igazság. Ha másban nem is, de talán abban segíthetek a jóakaratú embereknek, hogy ezeket a hazugságokat megcáfolják. Legalább saját maguknak.

Aztán ott van a jövő. Most, a háború alatt nyilván sokkal nagyobb az érdeklődés de amikor vége lesz a háborúnak és az antiszemiták visszabújnak az üregeikbe azért akkor is tovább folyik a gyűlöletkampány, az Izrael elleni uszítás. Akkor is lesznek olyanok akik szeretnék megérteni a dolgok hátterét. Talán akkor is hasznosak lesznek ezek a mostani írások.