A palesztin gyerekek

gyerekek palesztin ENSZ élő pajzs

A tegnapi írás után egyik olvasóm kérdezte, hogy miért csak az Izraeli gyerekeket említettem és a Palesztin gyerekeket miért nem?

Ezen elgondolkoztam egy picit és elég sok mindenre jutottam.

Az az igazság, hogy a szíriai, jemeni, mianmari, szudáni, és az afgán gyerekeket sem említettem. Pedig azok közül is sokan halnak meg mostanában. Meg a Boko Haram által 2014-ben elrabolt lányokat sem említettem. Azoknak a nagy része a mai napig sem került elő.

Aztán arra gondoltam, hogy az ENSZ meg a különféle gyermek és embervédő szervezetek, a háború kitörése óta hányszor említették a palesztin gyerekek szenvedését de egyszer se volt szó az elrabolt izraeli gyerekekről. Még a vöröskereszt se látta a őket. Azt se tudjuk élnek-e még.

Vedd le

A képen: "Vedd le!" mondja António Guterres az ENSZ főtitkára egy elrabolt, 9 hónapos izraeli csecsmőt ábrázoló képre.

Aztán az is eszembe jutott, hogy se az ENSZ, se a "Save the Children", se a WHO (az Egészségügyi Világszervezet) se a többi hasonló szervezet nem említette, hogy az évek során hány palesztin gyereket kényszerített a Hamasz alagútásásra. Hány gyerek halt meg miközben a Hamasz részére a földet túrta vagy esetleg rakétákat szerelt össze.

Azt sem említik, hogy a Hamasz soraiban nagyon sok a 15-16-17 éves aki fegyvert használ. Mint az most olvastam, a fegyvertelen gyerekek is gyerekkatonának számítanak. Az ENSZ mégsem ítélte el se a Hamaszt se többi palesztin szervezetet amelyik gyerekkatonákat használ.

Ezek a szervezetek arról se beszélnek, hogy a Hamszosok a gyerekeket élő pajzsnak használják.

Itt van egy kép amin két terroristát látunk RPG-vel a vállukon, körülöttük meg gyerekek. Ez a kép gondolom egy drónról készült. Ebben az esetben az izraeli haderő gyakorlatilag tehetetlen, hiszen ha rálő ezekre a fegyveresekre akkor nagy eséllyel a gyerekek egy része is megsérül.

Elő pajzs

Persze, hogy is emelhetne az ENSZ szót az ellen amit az UNRWA iskolákban, azaz ENSZ iskolákban tanítanak a palesztin gyerekeknek.

Európa

Az is eszembe jutott, hogy nem hiszem, hogy a Második Világháború ideje alatt az angolok vagy az amerikaiak túl sokat aggódtak volna azon, hogy mi lesz a német gyerekekkel vagy úgy általában az ártatlan lakossággal. Sőt, valószínűleg még a francia, belga, meg holland lakosság sem volt az aggódásuk középpontjában. Ott bombáztak ahol a német hadsereget tudták támadni.

Aztán amikor az Ukránoknak sikerül belőni Oroszországba, bárki is aggódik az ártatlan orosz áldozatok miatt? Nem hiszem. Azt hiszem mindenki megérti, hogy azok a saját diktátoruk döntései és tettei miatt szenvednek.

A sajtó és a közösségi hálók

Akkor miért is jutnak a palesztin gyerekek az olvasóm eszébe? Azért mert a sajtó is és a közösségi hálók is azzal vannak tele. Az emberek már arra vannak kondicionálva, hogy állandóan a palesztin gyerekek szenvedésére gondoljanak és az egész úgy van beállítva mintha Izrael lenne a háború okozója.

Azt mintha már el is felejtették volna az újságírók, hogy a Hamasz brutális támadása indította a háborút.

Mintha elfelejtenék, vagy nem hinnék el, hogy ennek ellenére Izrael mindent megtesz, hogy csökkentse a palesztin gyerekáldozatok számát.

A világ összes többi gyerekének a szenvedése meg valahogy lekerült a napirendi pontról.

Ez a palesztinok pszichológiai és PR háborúja.