A palesztin nép és a palesztin ideológia a története

muzulmán iszlamista náci kommunista mufti palesztinok

Arab muzulmán ideológia

Az arabok ugyan még nem hívták magukat Palesztinoknak, de már 100 éve is pogromokat rendeztek a zsidók ellen. Pl. az 1920-21 es vérengzés, az 1929-es hebroni mészárlás, és az 1936-39-es arab lázadás csak hogy párat említsek.

A Náci hatás

A 30-as évek végén a jeruzsálemi főmufti, a helyi muzulmánok vezetője, találkozott Hitlerrel. A 40-es években a nácik rádióadóját vezeti amit az arab közönségnek sugároznak a közel keleten. Ez alatt az idő alatt a náciktól tanultak.

A Szovjet - Orosz kommunista hatás

Az 50-es évektől a Szovjetek támogatták az arab országokat és a Palesztinokat is fegyverrel is meg ideológiával is. Még a 80-as években is sok volt Magyarországon a "baráti" országokból származó sebesült arab. Ha belenézünk Chrudinák anyagaiba abban is azt látjuk hogy nyomják az un. Anti-Cionista szövegeket. A cionista gyarmatosítókról (a zsidó szót nem akarták használni) Ezen a Szovjet ideológián fejlődtek tovább a Palesztinok, sőt általában az arabok.

Iszlamizmus

Az utóbbi évtizedekben pedig a fundamentális Iszlám, vagy Iszlamizmus az ami tovább fejleszti a gondolkodásukat.

Röviden, a mai Palesztin ideológia amit a "szabad palesztina" mozgalom a nyugati országokban támogat az a szélsőséges Iszlám, a nácizmus és a kommunista diktatúra keveréke.

Ezek után nem csoda, hogy gyűlöletet éreznek a zsidók iránt. Már 100 éve folyamatos ilyen ideológiákon nevelkednek.

Kapcsolódó oldalak

A rosszról vagy a jóról beszéljünk?