A rosszról vagy a jóról beszéljünk?

gyűlölet palesztinok

Pár hónapja az egyik olvasó írta, hogy én milyen gyűlölettel írok a palesztínokról. Sajnos nem részletezte, hogy ezt mire alapozza. Visszanézve azt hiszem tudom mi a baj.

Mi Izraeliek évtizedeken keresztül azt próbáltuk bizonyítani, hogy mi jók vagyunk. Hogy milyen szépen építettük az országot, milyen jó a hi-tech, mennyi értéket adunk a világnak, stb.

Szinte soha nem említettük, hogy az arabok (akik most palesztinoknak hivjak magukat) már 100 évvel ezelőtt is ugyan azzal a kegyetlenséggel kezelték a zsidókat mint amit Október 7-én tapasztaltunk. Nem beszéltünk arról hogy milyen gyűlöletkeltés folyik a palesztin területeken is meg a környező arab országokban is a zsidók ellen.

Ezért aztán amikor most én ilyenekről írok akkor az úgy tűnik mintha én gyűlölném őket.

A palesztinok, meg általában az úgynevezett pro-palesztinok folyamatosan csak arról beszélnek, hogy az Izraelik ill. általában a zsidók milyen szörnyűek. Bár általában a cionista szót használják zsidó helyett mert a zsidókat szidni még mindig nem teljesen elfogadott a nyugati világban.

Igazság szerint sokkal jobban esne ha pozitív dolgokról beszélhetnék. Arról hogy mennyi jó dolog történik Izraelben. Lenne miről beszélnem most is.