Bosszú

Gáza Hamasz

Sok interjút láttam amiben az amerikai vagy angol újságíró az izraeli interjú alanyt a bosszúról kérdezte. Hogy akkor most nyilván az Izraeliek bosszút állnak a Palesztinokon. Ez volt az első gondolatuk, és úgy csináltak mintha aggódnának.

Még csak nem is azt kérdezték, hogy a Hamaszosokon állunk bosszút hanem az ártatlan Palesztinokon.

Először felháborodtam, hogy miért gondolják, hogy mi bosszút állunk.

Aztán arra jutottam, hogy ők, ezek az európai és amerikai emberek gondolják úgy, hogy ez a természetes. Ők azt tennék. Ha az ő országukat egy ilyen támadás érné akkor bosszúra szomjaznának és ezt vetítik ránk ki.

Vagy azt remélik, hogy mi is a tömegmészárlást csinálunk ami után ezek az emberek megnyugodhatnak, hogy "lám a zsidók is ilyenek".

Persze nem mondom, hogy nem jutottak ilyen gondolatok az eszembe amikor láttam a brutális tömegmészárlást és nemi erőszakot amit október 7-én csináltak, meg amikor azt látom, minden gátlás nélkül hazudnak és fenyegetőznek.

De aztán hamar az igazi cél kerül a szemem elé. Az amit az izraeli vezetők is állandóan hangoztatnak.

Mi a cél?

A cél hogy a Hamasz és más terrorszervezetek ne tudjanak újból támadást indítani Izrael ellen. És nem csak még egy ilyen nagyot, de semmilyet. Mint korábban írtam, 2007-óta, amióta a Hamasz uralkodik gázában gyakorlatilag folyamatosan lőtték a Gáza körüli településeket. Néha rakétákkal. Néha papírsárkányra kötözött gyújtóbombával Néha az alagutakon törtek be. Néha gumikerekek ezreit égették és a keleti szélre bízták, hogy kifüstöljék a környékbeli lakosokat.

Izrael nem akarta ezt a háborút. Nem Izrael kezdte ezt a háborút. Most sajnos ez van. Ha most vége lenne úgy, hogy az elrabolt emberek közül akár egy is ott marad, vagy úgy, hogy a Hamasz megmarad, akkor ez az október 7-i mészárlást meg fog ismétlődni.

Ezt hangoztatják a Hamasz vezetői.

Tehát Izrael nem tehet mást, végig kell vinni ezt a háborút amíg vissza nem kapjuk a túszokat és amíg meg nem szüntetjük a Hamasz katonai lehetőségeit.