Cserben hagytuk őket

Gáza rakéták papírsárkány terror

Már majdnem 20 éve, hogy a Hamasz uralja Gázát. Néhány évente volt egy-egy csatározás amikor lőtték Tel Aviv-ot is sőt néha még nekünk itt Modiin városában is be kellett menni a biztonsági szobába. Egy-egy ilyen csatározás alkalmával meghalt pár Izraeli, még egy rokonunkat is el kellett temetnünk, de a köztes időben nyugi volt. Tel Avivban és nálunk nyugi volt.

Néha olvastam arról hogy egy-egy rakétatámadás érte a Gáza körülötti településeket.

Néha hallottuk hogy papírsárkányok meg léggömbök segítségével bombákat küldött át a Hamasz a Gáza körüli településekre

Néha láttuk, a Gáza körül lakó izraeli gyerekeket amint az óvóhelyre szaladnak.

De minket ez személyesen nem érintett. Nálunk nyugi volt. Nálunk béke volt.

Akik meg nem Izraelben élnek azok nem is hallottak arról, hogy a Gáza körül élők gyakorlatilag 20 éve folyamatosan a rakéták és más, a palesztinok által küldött repülő robbanószerek árnyékában élnek.

A kormány is azt mondta, hogy az ilyen szintű agressziót el kell fogadnunk. Ez a "játék" amit a Hamasz játszik.

Nyilvánvaló volt, hogy ahhoz hogy tényleg csönd legyen Gáza körül Izraelnek be kell küldeni szárazföldi erőket és akkor sok lesz az izraeli áldozat.

Az is nyilvánvaló volt, hogy ez sok palesztin halottat is jelent és ismerve a palesztin propaganda gépezetet és tudva, hogy a nyugati sajtó is szereti Izraelt rossz fényben mutatni, még akkor is ha az ellenőrizetlen információ a Hamasztól jön mint azt most ékesen láttuk az Al Ahli Arab kórházzal kapcsolatban. Nyilvánvaló volt hogy a nemzetközi közvélemény ellenünk lesz.

Ezt láttuk. Minden alkalommal amikor Izrael komolyabban visszaütött a nemzetközi közvélemény is ellenünk fordult. Izrael-ellenes tüntetésekkel a nyugati nagyvárosokban.

Ezért nem tettünk semmit. Hagytuk, hogy lőjenek a Gáza körülötti településekre. Hagytuk, hogy ők fizessék az árat. Csak ritkán volt egy-egy összetűzés és azoknak is csak rövid hatása volt. Csak rövid ideig volt utána tűzszünet.

De itt legalább nyugi volt.

A nagyvilágban meg eltűntek a tüntetések. Ott is nyugi volt.

Tűzszünet volt.

Az olaj folyt tovább.

Most Október 7-én ennek láttuk az eredményét. Annak, hogy azt reméltük lehet úgy élni, hogy a Gáza körülötti településeket néha lövik. Hogy néha van egy kisebb háború.

Pokoli árat fizettünk ezért. Ennek az árnak is a nagy részét a Gáza körüli települések fizették, bár ha megnézzük a halottak listáját, az az egész országot lefedi. Még a mi nyugis kis városunkban is van legalább 11 halott. Talán még több lesz mire mindenkit azonosítanak.

Cserben hagytuk őket.

Kapcsolódó oldalak

Bosszú