Mit akart a Hamasz elérni ezzel a támadással?

Hamasz közvélemény terror

Sokan kérdezik, tudva, hogy Izraelnek sokkal nagyobb a hadereje mint a Hamasznak, hogy mit akart a Hamasz elérni?

Azt tudhatták, hogy nem tudják elfoglalni Izraelt.

Azt tudhatták, hogy ha megtámadják Izraelt és ilyen mészárlást hajtanak végre akkor Izrael nagyon keményen visszavág aminek sokkal több palesztin esik áldozatul. Amiben nagyon sok Hamaszos is meg fog halni.

Persze nem tudom, hogy mit akartak elérni, csak találgatni tudok.

Mit akart a Hamasz elérni ezzel a támadással?

  • Terrorizálni az Izraelieket és ha lehet a zsidókat világszerte. Kétség kívül ez elsőre sikerült is. Sokunknak rögtön a Holokauszt jutott eszünkbe. Sokunkban egyből a tehetetlen félelem. Ez azóta változott. Amellett, hogy érezzük a tehetetlenséget is, az ország és a világ zsidósága összefogott.

  • Remélték hogy mások is belépnek ebbe a háborúba. Ahogy írtam attól tartunk, hogy 5 frontos háborút kell vívnunk Ciszjordániában van is forrongás, de ez gondolom messze elmarad attól amire a Hamasz számított. Ennek még nincs vége. Amíg a háború tart addig fokozottan meg van az esélye hogy mások is megpróbálják kihasználni a helyzetet egy támadásra Izrael ellen.

  • A nemzetközi közvélemény támogatására számítottak és ezen keresztül Izrael elszigetelődésére. Ez nem is csoda. Az utóbbi években a nemzetközi közvélemény állandóan Izrael ellenes volt. Nem csak az Arab vagy muzulmán országokban. Nem csak az arabok és a muzulmánok között akik a nyugati országokban élnek. Sokan, elsősorban az úgynevezett progresszívek között, a Corbyn-féle brit baloldal, meg az amerikai "The Squad" is ezen az oldalon áll. Tegnap megmutatták, hogy milyen könnyen át tudják vágni a nemzetközi sajtót. Milyen könnyen tudnak egy vérvádat indítani. Milyen könnyen tudják mozgósítani a részben tudatlan, részben antiszemita tömegeket. De nem csak őket. Minden jóérzésű ember joggal háborodhatott fel a híren miután gyakorlatilag minden nyugati hírcsatorna ugyan azt a hazugságot ismételte

Talán ezekből a sorokból kitűnik, hogy ami leginkább aggaszt engem az az információs háború ami a nemzetközi közvéleményért folyik. Ott számít a számbeli fölényük is meg az is hogy támogatóik nagyon hangosak és látványosan erőszakosak.