Mit tehet Izrael?

túszok bombázás Hamasz

Nagy a dilemma. Az elég világos, hogy ha Izrael nem tesz valami nagyon szélsőségeset a Hamasszal akkor minden környékbeli erő azt fogja gondolni, hogy Izrael gyenge. Ez további támadásokhoz fog vezetni terroristák részéről is és talán országok részéről is. Korábban írtam az 5 frontról. Ha Izrael nem lép fel nagyon keményen a Hamasz ellen akkor mások is kedvet kaphatnak. Sok elemzőtől azt halljuk, hogy az egyetlen megoldás a Hamasz eltörlése.

Könnyen megtehetnénk hogy lebombázzuk Gázát úgy, hogy ott egy ház ne maradjon, de az nagyon sok palesztin halottal járna. Még úgy is hogy előre szólunk, hogy menjenek el onnan és ürítsék ki a területet. Ezért valószínűleg földi alakulatoknak kell bemenni Gázába és ott házról házra küzdve megtalálni és megölni a Hamaszosokat és a többi terroristát. Így is sok lesz a palesztin áldozat, de valószínűleg sokkal kevesebb mintha csak bombáznánk. Viszont így sok Izraeli katona hal meg. Ezt sem akarjuk.

Aztán ott vannak a túszok. Nem tudjuk hol vannak. Azt se tudjuk pontosan hányan vannak. A palesztinok 130-ról beszélnek de nálunk több ember hiányzik. Itt 200 körülire teszik a számot. Lehet, hogy ez a különbség abból adódik, hogy 70-en már nem élnek. Nagyon szeretnénk ha mindegyikük épségben hazatérne, de nem tudom, hogy mi lesz az ára ennek.